Att bubbel och chips är en perfekt kombination är ingen nyhet. I dag sätter Nyhetsmorgons smakpanel betyg på tre viner tillverkade enligt champagnemetoden samt tre lättsaltade chipssorter. Smakpanelen består dagen till ära av: städexpert Marléne Eriksson, komikern Torbjörn Averås Skorup och mathistorikern Richard Tellström. Testledare är som vanligt kocken Erik Videgård. – Det här är mycket svårare än man tror, säger Erik Videgård. Bästa bubblet Efter noga övervägande återkommer smakpanelen med sina betyg. I tävlingen mellan de mousserande vinerna kammar champagnen hem det högsta betyget. Marléne Eriksson och Richard Tellström ger båda den betyget fyra, medan Torbjörn Averås Skorup bara ger den en tvåa. – Den var frisk i smaken, det var lite citrus och druva. Jag gillar den, den var god, säger Marléne Eriksson. – För alla oss punschälskare hade den även en doft av punsch, säger Richard Tellström. Bästa chipsen Även de bästa chipsen delar panelen på liknande sätt. Torbjörn Averås Skorup och Marléne Eriksson delar ut betyget fyra till Svenska Lantchips, medan Richard Tellström bara tycker att de förtjänar en tvåa. – De är för rödrostade för mig, säger Richard. – Det var ju så stekt och gott, kontrar Torbjörn och Marléne. Bästa smakkombinationen blev dock inte de båda vinnarna – utan då valde två tredjedelar av panelen det svenska bubblet Perlé från Helsingborg tillsammans med Estrellas lättsaltade chips. – De gick bra till alla, summerar Torbjörn. Resultatet och de samlade betygen ser du här:
Smakpanelen korar bästa bubblet och chipsen till nyår
AI Analys
Artikeln handlar om en trevlig och positiv aktivitet där en smakpanel testar och betygsätter olika viner och chips. Det finns ingen negativitet eller konflikt i texten, vilket ger en övervägande positiv känsla.
Gillade du denna positiva nyhet?